Overslaan en naar de inhoud gaan

Lex Uiting ontvangt hoogste onderscheiding carnavalsbond

Geplaatst opzaterdag 18 januari 2020 - 22:53

Venlonaar Lex Uiting heeft zaterdag de hoogste onderscheiding van de Bond van Carnavalsverenigingen in Limburg (BCL) ontvangen.

Hij is de eerste die de titel 'De Carnavalist' krijgt, die een keer in de drie jaar wordt uitgereikt.

Belangrijke bijdrage
Uiting krijgt de eretitel, omdat hij een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de beleving van carnaval, zowel binnen als buiten de provincie, zo liet de bond weten. Hij woont in Amsterdam, maar komt jaarlijks terug naar Venlo om carnaval te vieren. In 2017 was hij zelfs prins in zijn thuisstad. Ook met zijn nummer Noa 't Zuuje en de gelijknamige documentaire over Venloos carnaval maakten indruk.

Lees ook: Lex Uiting uitgeroepen tot Carnavalist

Voorzitter
De titel wordt kracht bijgezet met een bronzen beeld en een medaille. Daarnaast wordt Uiting de voorzitter van de jury die op zoek gaat naar 'De Carnavalist' van 2023.

Jubileum
De BCL is met 165 aangesloten carnavalsverenigingen de grootste van de Benelux. Jos Hessels is voorzitter van de bond, naast zijn burgemeesterschap van gemeente Echt-Susteren. De BCL viert zaterdag het 5x11-jarig jubileum.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen