Overslaan en naar de inhoud gaan

Lex Uiting ontvangt hoogste onderscheiding carnavalsbond

Geplaatst opzaterdag 18 januari 2020 - 22:53

Venlonaar Lex Uiting heeft zaterdag de hoogste onderscheiding van de Bond van Carnavalsverenigingen in Limburg (BCL) ontvangen.

Hij is de eerste die de titel 'De Carnavalist' krijgt, die een keer in de drie jaar wordt uitgereikt.

Belangrijke bijdrage
Uiting krijgt de eretitel, omdat hij een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de beleving van carnaval, zowel binnen als buiten de provincie, zo liet de bond weten. Hij woont in Amsterdam, maar komt jaarlijks terug naar Venlo om carnaval te vieren. In 2017 was hij zelfs prins in zijn thuisstad. Ook met zijn nummer Noa 't Zuuje en de gelijknamige documentaire over Venloos carnaval maakten indruk.

Lees ook: Lex Uiting uitgeroepen tot Carnavalist

Voorzitter
De titel wordt kracht bijgezet met een bronzen beeld en een medaille. Daarnaast wordt Uiting de voorzitter van de jury die op zoek gaat naar 'De Carnavalist' van 2023.

Jubileum
De BCL is met 165 aangesloten carnavalsverenigingen de grootste van de Benelux. Jos Hessels is voorzitter van de bond, naast zijn burgemeesterschap van gemeente Echt-Susteren. De BCL viert zaterdag het 5x11-jarig jubileum.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen