Overslaan en naar de inhoud gaan

Lex Uiting nieuwe verslaggever Sinterklaasjournaal

Geplaatst opwoensdag 9 november 2016 - 16:06

Venlonaar Lex Uiting is de nieuwe verslaggever van het Sinterklaasjournaal. Hij volgt Dolores Leeuwin op.

Uiting is woensdagavond om 18:00 uur voor het eerst in het programma te zien. Het Sinterklaasjournaal wordt tot pakjesavond elke dag uitgezonden.

Omroep Venlo
De 30-jarige Uiting begon bij Omroep Venlo en is momenteel nog steeds op de radio te horen als dj bij 3FM. Sinds 2007 is hij ook op de televisie te zien, onder meer als presentator van Kinderen voor Kinderen.

Uiting noemt zijn rol in het Sinterklaasjournaal 'een eervolle baan'. Aart Staartjes is zijn voorbeeld, hij nam die rol bijna 20 jaar lang op zich.

Zwarte Piet
Dit jaar vertrok een aantal oudgedienden bij het programma, omdat ze zich niet meer konden vinden in de manier waarop het programma omgaat met Zwarte Piet. Zo stapten Erik van Muiswinkel, Jochem Myjer en Dolores Leeuwin op.

Hoe de hulpjes van Sinterklaas er dit jaar in het NTR-programma uit zien, is nog niet bekend. Net als voorgaande jaren wilde de omroep daar vooraf niet op in gaan. Woensdag wordt het duidelijk tijdens de eerste uitzending.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Video: Moeder woedend op tegenstanders Zwarte Piet
Maastricht houdt het bij zwarte, bruine en roetveegpieten
Zwarte Piet blijft in bijna heel Limburg zwart
Ook roetpieten bij intocht Sinterklaas in Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen