Overslaan en naar de inhoud gaan

Lex Uiting nieuwe verslaggever Sinterklaasjournaal

Geplaatst opwoensdag 9 november 2016 - 16:06

Venlonaar Lex Uiting is de nieuwe verslaggever van het Sinterklaasjournaal. Hij volgt Dolores Leeuwin op.

Uiting is woensdagavond om 18:00 uur voor het eerst in het programma te zien. Het Sinterklaasjournaal wordt tot pakjesavond elke dag uitgezonden.

Omroep Venlo
De 30-jarige Uiting begon bij Omroep Venlo en is momenteel nog steeds op de radio te horen als dj bij 3FM. Sinds 2007 is hij ook op de televisie te zien, onder meer als presentator van Kinderen voor Kinderen.

Uiting noemt zijn rol in het Sinterklaasjournaal 'een eervolle baan'. Aart Staartjes is zijn voorbeeld, hij nam die rol bijna 20 jaar lang op zich.

Zwarte Piet
Dit jaar vertrok een aantal oudgedienden bij het programma, omdat ze zich niet meer konden vinden in de manier waarop het programma omgaat met Zwarte Piet. Zo stapten Erik van Muiswinkel, Jochem Myjer en Dolores Leeuwin op.

Hoe de hulpjes van Sinterklaas er dit jaar in het NTR-programma uit zien, is nog niet bekend. Net als voorgaande jaren wilde de omroep daar vooraf niet op in gaan. Woensdag wordt het duidelijk tijdens de eerste uitzending.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Video: Moeder woedend op tegenstanders Zwarte Piet
Maastricht houdt het bij zwarte, bruine en roetveegpieten
Zwarte Piet blijft in bijna heel Limburg zwart
Ook roetpieten bij intocht Sinterklaas in Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen