Overslaan en naar de inhoud gaan

Lex Uiting nieuwe verslaggever Sinterklaasjournaal

Geplaatst opwoensdag 9 november 2016 - 16:06

Venlonaar Lex Uiting is de nieuwe verslaggever van het Sinterklaasjournaal. Hij volgt Dolores Leeuwin op.

Uiting is woensdagavond om 18:00 uur voor het eerst in het programma te zien. Het Sinterklaasjournaal wordt tot pakjesavond elke dag uitgezonden.

Omroep Venlo
De 30-jarige Uiting begon bij Omroep Venlo en is momenteel nog steeds op de radio te horen als dj bij 3FM. Sinds 2007 is hij ook op de televisie te zien, onder meer als presentator van Kinderen voor Kinderen.

Uiting noemt zijn rol in het Sinterklaasjournaal 'een eervolle baan'. Aart Staartjes is zijn voorbeeld, hij nam die rol bijna 20 jaar lang op zich.

Zwarte Piet
Dit jaar vertrok een aantal oudgedienden bij het programma, omdat ze zich niet meer konden vinden in de manier waarop het programma omgaat met Zwarte Piet. Zo stapten Erik van Muiswinkel, Jochem Myjer en Dolores Leeuwin op.

Hoe de hulpjes van Sinterklaas er dit jaar in het NTR-programma uit zien, is nog niet bekend. Net als voorgaande jaren wilde de omroep daar vooraf niet op in gaan. Woensdag wordt het duidelijk tijdens de eerste uitzending.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Video: Moeder woedend op tegenstanders Zwarte Piet
Maastricht houdt het bij zwarte, bruine en roetveegpieten
Zwarte Piet blijft in bijna heel Limburg zwart
Ook roetpieten bij intocht Sinterklaas in Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen