Overslaan en naar de inhoud gaan

Lex Uiting maakt speciale Limburgse gifjes

Geplaatst opvrijdag 7 februari 2020 - 13:04

Lex Uiting heeft heeft 25 speciale gifjes, bewegende plaatjes die op social media worden gebruikt, gemaakt over Limburg. Ze zijn sinds vrijdag beschikbaar.

"In een leeg moment zat ik op social media te scrollen en toen ging ik bij gifjes zoeken op Limburg", zegt de Venlonaar op L1 Radio.

Landelijke dingen
Tot zijn grote verbazing zag Uiting, die naar eigen zeggen verslaafd is aan social media, dat er vooral gifjes waren over landelijke dingen. "Over Limburg, vlaai, vastelaovend of asperges was niks te vinden", zegt hij.

Limburgse gifjes
Daarop heeft de Venlonaar besloten om daar eigenhandig verandering in te brengen. "Over alles wat Limburg te bieden heeft, is nu een gifje." De gifjes kunnen gezocht worden met de zoekwoorden zoals vastelaovend, Limburg, vlaai en L1 in onder andere de app Instagram.

Plaatsnamen
Op de videofilmpjes is te zien hoe Uiting de polonaise loopt, vlaai voor je meeneemt en de borden van verschillende Limburgse plaatsnamen hooghoudt. Je kunt kiezen uit Kerkrade, Heerlen, Roermond, Weert, Maastricht, Venray en Venlo. "Maar als mensen een campagne starten vanuit hun dorp dat ze een eigen gifje willen krijgen, dan ben ik daar wel voor in!"

Kijk voor meer Vastelaovesnieuws op L11Alaaf

Deel dit bericht via
Overzicht
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen