Overslaan en naar de inhoud gaan

Lex Uiting krijgt voor het eerst eigen televisieprogramma

Geplaatst opdonderdag 8 februari 2018 - 6:28

Een nieuwe uitdaging voor 3FM-dj Lex Uiting. De Venlonaar krijgt voor het eerst een eigen televisieprogramma op NPO3.

Met zijn programma, dat Lex Lokaal is gedoopt, gaat Uiting op pad in de de provincies op zoek naar bijzondere verhalen.

Thema
"In elke aflevering pakken we een thema als ‘de liefde’ beet en trekken we de streken en provincies in", zegt Uiting tegen het Algemeen Dagblad. Zijn programma krijgt zes afleveringen.

Randstedelijke hipheid
Het idee voor het programma is een hersenspinsel van Uiting zelf. "Een keer bewust niet met de bril van de Randstedelijke hipheid waar we op tv telkens doorheen kijken; de jongens met de knotjes en de latte macchiato’s", zegt hij. "Het echte leven vindt misschien wel plaats in bijvoorbeeld Noord-Groningen. En we gaan die streken echt verkopen met mooie droneshots. Bijna als een visuele ansichtkaart."

Lex Lokaal komt in september op de buis.

Vastelaovesdocumentaire
Uiting, die vorig jaar stadsprins van Venlo was, trekt momenteel volle zalen met de vastelaovesdocumentaire Nao 't Zuuje. De documentaire ging op 6 januari in première in Venlo. Sindsdien draait de film in zeventien filmtheaters. Donderdagavond is om 21:45 uur een verkorte versie van vijftig minuten te zien op NPO3.

Lees ook: Officieel: Noa 't Zuuje bekroond met Kristallen Film

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen