Overslaan en naar de inhoud gaan

Lex Uiting gaat zangchallenge aan, maar wel in het Limburgs

Geplaatst opdonderdag 31 oktober 2019 - 21:15

Lex Uiting heeft de handschoen opgepakt en gaat de uitdaging aan om met Trijntje Oosterhuis een duet te zingen als ze vrijdag 1 november optreedt in poppodium Grenswerk in Venlo.

Hij neemt die taak zelfs zó serieus dat hij zanglessen heeft genomen bij niemand minder dan Marco Borsato.

In 't Limburgs
Een veelbelovend voorproefje deelde hij donderdagavond met het publiek op Twitter. En daarin licht hij ook al een tipje van de sluier op over het eindresultaat: hij gaat zijn deel van het duet zingen in het Limburgs dialect.

Wereld-zonder-jou-challenge
Oosterhuis daagde eerder al onder anderen Leo Alkemade en Pim Muda uit om met haar het nummer 'Wereld zonder jou' te zingen. Vorige week vrijdag stuurde ze Uiting een videoboodschap met de uitdaging aan zijn adres.

Lees ook: Trijntje daagt Lex Uit(ing): 'Ik hoop dat je kunt zingen'

Masker
De eerste regel van 'Wereld zonder jou' is 'Ik heb een masker opgezet'. Volgens de zangeres is dat iets waar Venlonaar Uiting alles van moet weten: "Jij bent prins carnaval geweest, je weet alles van maskers".

Super-vet-leuk
En mocht het met de zangkwaliteiten van Uiting tegenvallen, dan is hij nog altijd welkom tijdens haar optreden in Venlo. "Ik hoop vooral dat je gezellig komt en dat ik je het podium op kan trekken. Ik zou het super vet leuk vinden als je de challenge met mij aangaat." En dat lijkt dus nu zéker te gaan gebeuren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen