Overslaan en naar de inhoud gaan

Lex Uiting gaat zangchallenge aan, maar wel in het Limburgs

Geplaatst opdonderdag 31 oktober 2019 - 21:15

Lex Uiting heeft de handschoen opgepakt en gaat de uitdaging aan om met Trijntje Oosterhuis een duet te zingen als ze vrijdag 1 november optreedt in poppodium Grenswerk in Venlo.

Hij neemt die taak zelfs zó serieus dat hij zanglessen heeft genomen bij niemand minder dan Marco Borsato.

In 't Limburgs
Een veelbelovend voorproefje deelde hij donderdagavond met het publiek op Twitter. En daarin licht hij ook al een tipje van de sluier op over het eindresultaat: hij gaat zijn deel van het duet zingen in het Limburgs dialect.

Wereld-zonder-jou-challenge
Oosterhuis daagde eerder al onder anderen Leo Alkemade en Pim Muda uit om met haar het nummer 'Wereld zonder jou' te zingen. Vorige week vrijdag stuurde ze Uiting een videoboodschap met de uitdaging aan zijn adres.

Lees ook: Trijntje daagt Lex Uit(ing): 'Ik hoop dat je kunt zingen'

Masker
De eerste regel van 'Wereld zonder jou' is 'Ik heb een masker opgezet'. Volgens de zangeres is dat iets waar Venlonaar Uiting alles van moet weten: "Jij bent prins carnaval geweest, je weet alles van maskers".

Super-vet-leuk
En mocht het met de zangkwaliteiten van Uiting tegenvallen, dan is hij nog altijd welkom tijdens haar optreden in Venlo. "Ik hoop vooral dat je gezellig komt en dat ik je het podium op kan trekken. Ik zou het super vet leuk vinden als je de challenge met mij aangaat." En dat lijkt dus nu zéker te gaan gebeuren.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen