Overslaan en naar de inhoud gaan

Lex Nelissen op 72-jarige leeftijd overleden

Geplaatst opzaterdag 13 november 2021 - 21:12

Lex Nelissen is zaterdag overleden. Dat meldt zijn zoon Rik op Facebook.

Nelissen, bekend als nachtburgemeester van Heerlen, was een culturele duizendpoot. Hij was eigenaar van Theater Lexor en directeur van Cultuurhuis Heerlen. Hij hielp zo verschillende Limburgse artiesten aan een netwerk en aan podiumervaring.

Ook runde hij een platenlabel en was hij zelf actief als dj, presentator, theatermaker en zanger. Liedjes als 'Tuin der Lusten' en 'Kus mich nog eine kieër' behoren tot zijn grootste hits.

Pizzeria-eigenaar
In een verder verleden was Nelissen onder meer discotheek- en pizzeria-eigenaar en koffie-importeur. Lex Nelissen kwakkelde de laatste jaren met zijn gezondheid. Hij werd 72 jaar.

12 pillen
L1-verslaggever Ruud Kleinen was bezig aan een documentaire over Nelissen. Hij reageert geschokt: "Lex vertelde altijd met gespeelde trots dat hij '12 pillen per dag slikte' om overeind te blijven. Die pillen waren blijkbaar niet meer genoeg. Tijdens de opnames van de documentaire merkten we hoe belangrijk Lex was voor met name artiesten in de regio. Hij was een man die kon bewonderen met een kritisch oog. Hoe het met die film verder moet weten we op dit moment nog niet en dat is ook niet belangrijk. Ik vind dat de naasten van Lex eerst in alle rust afscheid moeten kunnen nemen."

Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen