Overslaan en naar de inhoud gaan

Lex Nelissen op 72-jarige leeftijd overleden

Geplaatst opzaterdag 13 november 2021 - 21:12

Lex Nelissen is zaterdag overleden. Dat meldt zijn zoon Rik op Facebook.

Nelissen, bekend als nachtburgemeester van Heerlen, was een culturele duizendpoot. Hij was eigenaar van Theater Lexor en directeur van Cultuurhuis Heerlen. Hij hielp zo verschillende Limburgse artiesten aan een netwerk en aan podiumervaring.

Ook runde hij een platenlabel en was hij zelf actief als dj, presentator, theatermaker en zanger. Liedjes als 'Tuin der Lusten' en 'Kus mich nog eine kieƫr' behoren tot zijn grootste hits.

Pizzeria-eigenaar
In een verder verleden was Nelissen onder meer discotheek- en pizzeria-eigenaar en koffie-importeur. Lex Nelissen kwakkelde de laatste jaren met zijn gezondheid. Hij werd 72 jaar.

12 pillen
L1-verslaggever Ruud Kleinen was bezig aan een documentaire over Nelissen. Hij reageert geschokt: "Lex vertelde altijd met gespeelde trots dat hij '12 pillen per dag slikte' om overeind te blijven. Die pillen waren blijkbaar niet meer genoeg. Tijdens de opnames van de documentaire merkten we hoe belangrijk Lex was voor met name artiesten in de regio. Hij was een man die kon bewonderen met een kritisch oog. Hoe het met die film verder moet weten we op dit moment nog niet en dat is ook niet belangrijk. Ik vind dat de naasten van Lex eerst in alle rust afscheid moeten kunnen nemen."

Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen