Overslaan en naar de inhoud gaan

Lewerissa met Ajax naar Women's Champions League

Geplaatst opmaandag 13 augustus 2018 - 20:08

Vanity Lewerissa uit Maastricht heeft zich met de Ajax-vrouwen geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Women's Champions League.

De Amsterdamse ploeg speelde in het kwalificatietoernooi in Belfast met 0-0 gelijk tegen Thór/Ka uit IJsland en werd daarmee poulewinnaar.

Gescoord
De Ajax-vrouwen begonnen het toernooi in Belfast goed door Wexford Youth uit Ierland met 4-1 te verslaan en vervolgens met 2-0 van de Noord-Ierse club Linfield te winnen. Lewerissa scoorde tegen Linfield een van de Ajax-treffers.

Lees ook: Gedroomde transfer: Vanity Lewerissa verruilt PSV voor Ajax

Overgestapt
Bij Ajax speelde Vanity Lewerissa alle wedstrijden mee. De Maastrichtse aanvalster stapte na drie seizoen bij de vrouwen van PSV gespeeld te hebben in mei over naar AFC Ajax.

Wie de tegenstander van de Ajax-vrouwen in de eerste knock-outronde van de Champions League wordt, is nog niet bekend. De loting daarvoor vindt vrijdag plaats.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen