Overslaan en naar de inhoud gaan

Lewerissa houdt Champions League-droom Ajax levend

Geplaatst opwoensdag 26 september 2018 - 21:25

De Maastrichtse voetbalster Vanity Lewerissa heeft een belangrijk aandeel gehad in de winst van Ajax op Sparta Praag in de Champions League. Na rust scoorde Lewerissa binnen één minuut twee keer en bracht zo de stand op 1-2.

De Ajax-vrouwen verdedigden in Praag een 2-0 voorsprong uit de heenwedstrijd, maar kwamen binnen het half uur op achterstand. Dankzij de trefzekere Lewerissa gaat Ajax door naar de achtste finale.

Limburgse enclave
Bij Ajax spelen drie Limburgse vrouwen. Naast de Maastrichtse Lewerissa zijn dat doelvrouw Marieke Ubachs uit Dieteren en aanvalster Kim Mourmans uit Rijkholt. Bij de eerste wedstrijd tegen Sparta Praag, in Amsterdam, stonden Ubachs en Lewerissa beiden in de basis. In Praag was het alleen Lewerissa die haar visitekaartje afgaf.

Overigens was ook Lieke Martens woensdagavond trefzeker. Ze scoorde in de door FC Barcelona met 3-0 gewonnen wedsrtijd tegen BIIK Kazygurt uit Kazachstan. Wie Ajax en FC Barcelona in de volgende ronde van het Europese hoofdtoernooi treffen, wordt maandag bekend.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen