Overslaan en naar de inhoud gaan

Levensreddende ex-VVV'er Thy krijgt FIFA Fair Play Award

Geplaatst opmaandag 24 september 2018 - 22:39

Lennart Thy heeft maandagavond in Londen bij het jaarlijkse gala van wereldvoetbalbond FIFA de Fair Play Award in ontvangst mogen nemen.

De spits die tot de zomer bij VVV-Venlo speelde, kreeg de prijs omdat hij een wedstrijd van de Venlonaren had laten schieten om als stamceldonor een leven te kunnen redden.

Leukemiepatiënt
Thy liet in maart verstek gaan bij VVV's uitduel tegen PSV, zodat hij bloed voor een leukemiepatiënt kon afstaan. Nederlandse én buitenlandse fans sloten Thy daarop, met applaus en spandoeken, in hun armen.

Lees ook: Voetbalfans sluiten 'levensreddende' VVV-spits in hun armen

Trots
"Het mooiste aan dit verhaal is dat er duizenden nieuwe stamceldonoren zijn in Nederland", zo zei de Duitser bij het in ontvangst nemen van zijn prijs. "Dat maakt me enorm trots." Inmiddels speelt Thy bij het Turkse BB Erzurumspor.

Prijzen
Op het gala werd een serie prijzen aan topvoetballers uitgedeeld. Zo werd de Kroaat Luka Modric verkozen tot beste voetballer van de wereld. Bij de dames viel die eer ten deel aan de Braziliaanse Marta. Vorig jaar was Lieke Martens uit Nieuw-Bergen nog de beste voetbalster ter wereld.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen