Overslaan en naar de inhoud gaan

Levensreddende ex-VVV'er Thy krijgt FIFA Fair Play Award

Geplaatst opmaandag 24 september 2018 - 22:39

Lennart Thy heeft maandagavond in Londen bij het jaarlijkse gala van wereldvoetbalbond FIFA de Fair Play Award in ontvangst mogen nemen.

De spits die tot de zomer bij VVV-Venlo speelde, kreeg de prijs omdat hij een wedstrijd van de Venlonaren had laten schieten om als stamceldonor een leven te kunnen redden.

Leukemiepatiënt
Thy liet in maart verstek gaan bij VVV's uitduel tegen PSV, zodat hij bloed voor een leukemiepatiënt kon afstaan. Nederlandse én buitenlandse fans sloten Thy daarop, met applaus en spandoeken, in hun armen.

Lees ook: Voetbalfans sluiten 'levensreddende' VVV-spits in hun armen

Trots
"Het mooiste aan dit verhaal is dat er duizenden nieuwe stamceldonoren zijn in Nederland", zo zei de Duitser bij het in ontvangst nemen van zijn prijs. "Dat maakt me enorm trots." Inmiddels speelt Thy bij het Turkse BB Erzurumspor.

Prijzen
Op het gala werd een serie prijzen aan topvoetballers uitgedeeld. Zo werd de Kroaat Luka Modric verkozen tot beste voetballer van de wereld. Bij de dames viel die eer ten deel aan de Braziliaanse Marta. Vorig jaar was Lieke Martens uit Nieuw-Bergen nog de beste voetbalster ter wereld.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen