Overslaan en naar de inhoud gaan

Levensgroot schaakbord moet Horst levendiger maken

Geplaatst opmaandag 15 november 2021 - 22:01

Op het Lambertusplein in Horst is sinds kort een levensgroot schaakbord te vinden.

Het doel: voor meer reuring zorgen in het centrum en mensen enthousiast maken voor de schaaksport.

Proef
In eerste instantie gaat het om een proef, die tot dusver voorspoedig verloopt. "Er is de afgelopen weken goed gebruik gemaakt van het schaakbord", licht voorzitter Guido Boots van de schaakvereniging toe. Deze week staan de stukken voor de laatste keer opgesteld. Het levensgroot schaakbord keert dan in de lente van 2022 terug. "Als het zonnetje weer schijnt en de terrassen weer vol zitten. Wellicht kunnen we dan ook een toernooi houden", verwacht Boots.

Scheuren
De schaakstukken staan tijdens de proef zonder toezicht opgesteld. Hoewel veel mensen plezier aan het bord beleven, wordt er ook met de stukken gegooid waardoor ze scheuren of er stukken afbreken. Boots: "Wat moet ik daarop zeggen? Het is zonde. We hopen dat mensen de stukken met respect behandelen. We kunnen ook niet van de ondernemers aan het Lambertusplein verlangen dat zij het bord continu in de gaten kunnen houden."

Het levensgroot schaakbord is een initiatief van de schaakvereniging Horst '76, het centrummanagement en een aantal ondernemers.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen