kankerpatiënt, chemotherapie, ziekenhuis, kanker, darmkanker, leukemie (stock)

Ruim miljoen voor onderzoeken naar kanker in Maastricht

Twee onderzoeken van het Maastricht UMC+ krijgen samen ruim een miljoen euro van KWF Kankerbestrijding. Het gaat om een onderzoek naar medicatie bij leukemie en een onderzoek naar langdurige vermoeidheid bij mensen die darmkanker hebben gehad.

21-03 ONLINE Tafelgesprek
Kind met kanker: 'Leven is niet meer vanzelfsprekend'

Vier jaar geleden had de dokter slecht nieuws voor de toen 5-jarige Eline uit Heerlen: ze leed aan acute leukemie. Moeder Annemiek Kuijer schreef een boek over wat zij noemt 'onze reis door de kinderoncologie'.

Carnaval in Horst aangepast door ziekte prins Lars I

Een bijzondere optocht zondag in Horst. Daar zwaait prins Lars I deze dagen de scepter, maar hij is ziek. Een paar dagen na zijn uitroepen tot prins kreeg hij de diagnose leukemie.

Limburgers lopen 63 mille bij elkaar voor leukemiepatiënt (6)

Een groep Limburgse hardlopers heeft een bedrag van ruim 63.000 euro opgehaald voor de 6-jarige leukemiepatiënt Eline uit Heerlen.

Levensreddende ex-VVV'er Thy krijgt FIFA Fair Play Award

Lennart Thy heeft maandagavond in Londen bij het jaarlijkse gala van wereldvoetbalbond FIFA de Fair Play Award in ontvangst mogen nemen.

Eline Schiffelers benefietavond 'Party for a Cause' KIKA
Zesjarige uit Heerlen haalt bijna een ton op voor KiKa

De zesjarige Eline Schiffelers uit Heerlen heeft bijna honderdduizend euro opgehaald voor KIKA, Stichting Kinderen Kankervrij.

'Thy een geschenk uit de hemel voor stamceldonatie'

Het centrum voor stamceldonatie is overstelpt met mensen die ook willen doneren. Aanleiding is VVV-Venlo-speler Lennart Thy die vorige week bloed doneerde voor een leukemie-patiënt.

Duizenden aanmeldingen stamceldonatie na actie VVV-held

Er hebben zich zeker vijfduizend mensen aangemeld voor stamceldonatie na de actie van VVV-speler Lennart Thy.

Lennart Thy VVV-Venlo - 1Limburg
PSV-supporters organiseren actie voor VVV'er Lennart Thy

De PSV-supporters gaan VVV-aanvaller Lennart Thy zaterdagavond in het zonnetje zetten.

Lennart Thy VVV-Venlo - 1Limburg
Spits ontbreekt bij VVV om leven van ander te redden

VVV mist spits Lennart Thy komende zaterdag in het uitduel tegen PSV. De speler gaat bloed afgeven om het leven van een leukemiepatiënt te redden.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten