Overslaan en naar de inhoud gaan

Leudal zwaar de fout in met bibliotheken

Geplaatst opdinsdag 15 december 2015 - 20:36

De gemeente Leudal overtrad weliswaar niet de wet, maar in de kwestie rondom de bibliotheken zijn wel grove fouten gemaakt.

Dit blijkt uit een extern onderzoek, ingesteld door de gemeenteraad.

Op bibliotheken moest een half miljoen worden bezuinigd. Besloten werd om het contract met de huidige aanbieder Bibliocenter op te zeggen en het bibliotheekwerk openbaar aan te besteden.

Niet haalbaar
Al gauw bleek dit plan niet haalbaar. Toch werd de aanbestedingsprocedure, waar twee bedrijven op hadden ingeschreven, niet stopgezet. Wel onderhandelde de gemeente ondertussen met Bibliocenter over voortzetting van de samenwerking.

Aan het lijntje
Leudal heeft de bedrijven maandenlang onterecht aan het lijntje gehouden, constateert het bureau nu. Ook was het oorspronkelijke plan ondoordacht en is de schijn van partijdigheid gewekt. Omdat kwade opzet niet bewezen is, is de handelwijze volgens de onderzoekers niet onwettig.

Volgende week besluit de gemeenteraad over eventuele politieke consequenties.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bibliotheek boeken
Kritiek op werkwijze burgemeester Leudal
Toekomst verenigingen en bibliotheken Leudal onzeker
Bibliotheek boeken
Tonnenclaim dreigt voor Leudal vanwege bibliotheekwerk
'Ook basisscholen dupe van bezuinigingen in Leudal'
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen