Overslaan en naar de inhoud gaan

Leudal worstelt met stikstofnorm

Geplaatst opmaandag 30 september 2019 - 11:08

Tientallen projecten in Leudal met voornamelijk woningbouw liggen stil omdat de gemeente de vergunningen opnieuw onder de loep moet nemen.

Dat is het gevolg van de stikstof-uitspraak van de Raad van State, waarin staat dat projecten qua uitstoot van stikstof neutraal moeten zijn, om zo de natuur te herstellen.

Lees ook: Leudal ligt lam door stikstof-uitspraak

Pas op de plaats
"Frustrerend en een behoorlijke kostenpost", concludeert wethouder Arno Walraven van de gemeente Leudal. "Natuurlijk, wat goed is voor de natuur is ook goed voor ons. Maar de gemeente was volop in ontwikkeling en de bouwsector trok net weer aan, maar nu moet een forse pas op de plaats worden gemaakt. En de kosten daarvan zullen uiteindelijk worden doorberekend aan de inwoners.’"

Koploper
Uit eerder onderzoek bleek dat Leudal Limburgse koploper was met 133 projecten die stilliggen omdat de vergunningen opnieuw moeten worden bekeken, maar dat nuanceert de wethouder. Toch zegt hij dat de impact hoe dan ook groot is, zeker voor een relatief kleine gemeente waarbij de expertise op dit vlak voor een deel ontbreekt. "Zelfs een fusie van een voetbalclub moet opnieuw worden bekeken, dat is wel eens lastig uit te leggen aan de mensen."

Lees ook: Sociale woningbouw in het nauw door stikstofuitspraak

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen