Overslaan en naar de inhoud gaan

Leudal worstelt met stikstofnorm

Geplaatst opmaandag 30 september 2019 - 11:08

Tientallen projecten in Leudal met voornamelijk woningbouw liggen stil omdat de gemeente de vergunningen opnieuw onder de loep moet nemen.

Dat is het gevolg van de stikstof-uitspraak van de Raad van State, waarin staat dat projecten qua uitstoot van stikstof neutraal moeten zijn, om zo de natuur te herstellen.

Lees ook: Leudal ligt lam door stikstof-uitspraak

Pas op de plaats
"Frustrerend en een behoorlijke kostenpost", concludeert wethouder Arno Walraven van de gemeente Leudal. "Natuurlijk, wat goed is voor de natuur is ook goed voor ons. Maar de gemeente was volop in ontwikkeling en de bouwsector trok net weer aan, maar nu moet een forse pas op de plaats worden gemaakt. En de kosten daarvan zullen uiteindelijk worden doorberekend aan de inwoners.’"

Koploper
Uit eerder onderzoek bleek dat Leudal Limburgse koploper was met 133 projecten die stilliggen omdat de vergunningen opnieuw moeten worden bekeken, maar dat nuanceert de wethouder. Toch zegt hij dat de impact hoe dan ook groot is, zeker voor een relatief kleine gemeente waarbij de expertise op dit vlak voor een deel ontbreekt. "Zelfs een fusie van een voetbalclub moet opnieuw worden bekeken, dat is wel eens lastig uit te leggen aan de mensen."

Lees ook: Sociale woningbouw in het nauw door stikstofuitspraak

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen