Overslaan en naar de inhoud gaan

Leudal wordt strenger tegen stank

Geplaatst opdonderdag 1 december 2016 - 6:35

De gemeente Leudal wil de stankregels voor nieuwe veehouderijen aanscherpen.

Nieuwe veebedrijven en bestaande veehouderijen die willen uitbreiden mogen nog maar 10 odeur aan stankoverlast uitstoten. Dat is volgens de overheid een 'matige' hoeveelheid. Nu mogen bedrijven nog 14 odeur verspreiden, of een 'tamelijk slechte geur.'

Klagen
Klachten van inwoners over stank en angst voor gezondheidsproblemen waren aanleiding om de geuruitstoot in de gemeente nog eens goed onder de loep te nemen, om de regels uiteindelijk aan te scherpen.

LLTB
Met de nieuwe geurnorm is Leudal strenger dan alle plattelandsgemeenten om haar heen, stelt de LLTB. De landbouworganisatie is fel tegen de strengere norm, omdat ze vindt dat de regels het onmogelijk maken voor boeren om nog uit te breiden. Bovendien vindt de LLTB dat de bestaande problemen niet worden opgelost: de regels gelden alleen voor nieuwe stallen. En juist de nieuwe stallen zijn voorzien van allerlei maatregelen om stankoverlast tegen te gaan.

Eerder deze week boog de politiek zich over het plan. Opvallend is dat coalitiepartij Samen Verder vooralsnog tegen is. Waarschijnlijk neemt de raad pas begin volgend jaar een besluit.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Provincie dringt ammoniakuitstoot verder terug
Veevoer koe rund rundveehouderij melkvee
Limburgse veeboeren blij na intrekken stikstofmaatregel
Uiers melk koe zuivel
Problemen FrieslandCampina: 400 Limburgse boeren getroffen
'Varkenstoilet als middel tegen meststank'
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen