Overslaan en naar de inhoud gaan

Leudal wil werk van treinstations Haelen en Baexem

Geplaatst opdinsdag 10 februari 2015 - 17:47

De gemeente Leudal wil dat er snel werk wordt gemaakt van een stoptrein tussen Weert en Roermond, nu Abellio is uitgekozen tot nieuw openbaar vervoersbedrijf in Limburg.

Ook het Limburgs Parlement is voorstander van zo'n stoptrein. Op dit moment stopt er geen trein tussen Roermond en Weert. Baexem en Haelen hadden vroeger wel een station, maar daar stopt al jaren geen trein meer.

Leudal wil nu dat de provincie na de verkiezingen in maart met ProRail aan tafel gaat zitten, om er zo voor te zorgen dat de stations weer in gebruik kunnen worden genomen. De gemeente heeft in ieder geval al 1,6 miljoen euro uitgetrokken om de stations weer in ere te kunnen herstellen.

Lees ook: Arriva neemt Limburgs OV over van Veolia

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Provincie moet investeren in nieuwe treinstations'
'Treinspringer uit Baexem geen copycat'
ProRail: 'Geen nieuwe plannen voor extra Limburgse stations'
'Baexem, Haelen en Grubbenvorst krijgen stations'
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen