Overslaan en naar de inhoud gaan

Leudal wil werk van treinstations Haelen en Baexem

Geplaatst opdinsdag 10 februari 2015 - 17:47

De gemeente Leudal wil dat er snel werk wordt gemaakt van een stoptrein tussen Weert en Roermond, nu Abellio is uitgekozen tot nieuw openbaar vervoersbedrijf in Limburg.

Ook het Limburgs Parlement is voorstander van zo'n stoptrein. Op dit moment stopt er geen trein tussen Roermond en Weert. Baexem en Haelen hadden vroeger wel een station, maar daar stopt al jaren geen trein meer.

Leudal wil nu dat de provincie na de verkiezingen in maart met ProRail aan tafel gaat zitten, om er zo voor te zorgen dat de stations weer in gebruik kunnen worden genomen. De gemeente heeft in ieder geval al 1,6 miljoen euro uitgetrokken om de stations weer in ere te kunnen herstellen.

Lees ook: Arriva neemt Limburgs OV over van Veolia

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Provincie moet investeren in nieuwe treinstations'
'Treinspringer uit Baexem geen copycat'
ProRail: 'Geen nieuwe plannen voor extra Limburgse stations'
'Baexem, Haelen en Grubbenvorst krijgen stations'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen