Overslaan en naar de inhoud gaan

Leudal wil tonnen investeren in amateurclubs

Geplaatst opdinsdag 3 september 2019 - 9:50

De gemeente Leudal is bereid tonnen te investeren in het Roggelse sportpark de Mössehook. Op dat terrein zijn verschillende (sport)verenigingen actief.

Mocht de raad akkoord gaan met de forse investering, dan kunnen die verenigingen zich verheugen op nieuwe faciliteiten.

Douchen in scheidsrechtershok
Plaatselijke voetbalclub SV Roggel heeft nu nog zes kleedlokalen, maar dat aantal komt onder druk te staan door de opkomst van meisjesvoetbal. De meisjes in Roggel maken nu nog gebruik van een scheidsrechterslokaal, waar zeven tot acht jongedames één douche moeten delen. Dat noemt het gemeentebestuur van Leudal een 'ongewenste situatie'. Daarom heeft het met de voetbalclub afgesproken dat er twee extra kleedlokalen komen. Beide partijen delen de kosten van 146.172 euro.

Winst voor Wimbledonck
Ook tennisvereniging Wimbledonck kan op een financiële bijdrage rekenen, mits de gemeenteraad akkoord gaat. Meerdere tennisbanen zouden toe zijn aan renovatie. Gekeken naar het huidige en verwachte aantal leden wordt er één baan afgesloten, terwijl er twee worden gerenoveerd. Die operatie kost 60.500 euro.

Afgeschreven verlichting
De verlichting op het sportpark is 'technisch en economisch afgeschreven en voldoet niet meer aan lichtnormen die voor voetbal en tennis gelden', zo schrijft de gemeente. Het is de bedoeling om de huidige lampen te vervangen door led-verlichting. Daarnaast moet het nu nog onverlichte evenemententerrein van led-licht worden voorzien. Dit alles zou 203.004,12 euro kosten.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen