Overslaan en naar de inhoud gaan

Leudal: verbod arbeidsmigranten op campings

Geplaatst opmaandag 13 april 2015 - 22:14

Op campings en vakantieparken in Leudal mogen, als het aan het gemeentebestuur ligt, vanaf 2026 geen arbeidsmigranten meer verblijven.

Tot die tijd wil het college de huidige regels aanscherpen.

Nachtregister
Zo zou nog maar maximaal 35 procent van het totaal aantal slaapplaatsen aan buitenlandse werknemers verhuurd mogen worden. Ook moet er een nachtregister komen en mogen er geen nieuwe parken bijkomen die arbeidsmigranten huisvesten.

Betere alternatieven
Dit blijkt uit een beleidsvoorstel dat in mei aan de gemeenteraad wordt voorgelegd. Het aantal arbeidsmigranten dat voor langere tijd in Leudal verblijft, blijft toenemen. Door een toekomstig verbod op het verblijf op vakantieparken verwacht het gemeentebestuur dat marktpartijen geprikkeld raken om met kwalitatief betere alternatieven te komen.

Leegstand
Zo wil het college dat het toenemend aantal leegstaande panden in Leudal wordt gebruikt voor de opvang van arbeidsmigranten. Het gaat dan om reguliere woningen, maar ook om bijvoorbeeld kantoorpanden of oude kloosters.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Camping De Heldense Bossen
Camping Landgoed Leudal behoudt rechten
Leudal sluit onveilig woonverblijf arbeidsmigranten
Brunssum ziet opnieuw groot bedrijf vertrekken
Arbeidsmigranten moeten weg van camping in Meijel
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen