Overslaan en naar de inhoud gaan

Leudal: verbod arbeidsmigranten op campings

Geplaatst opmaandag 13 april 2015 - 22:14

Op campings en vakantieparken in Leudal mogen, als het aan het gemeentebestuur ligt, vanaf 2026 geen arbeidsmigranten meer verblijven.

Tot die tijd wil het college de huidige regels aanscherpen.

Nachtregister
Zo zou nog maar maximaal 35 procent van het totaal aantal slaapplaatsen aan buitenlandse werknemers verhuurd mogen worden. Ook moet er een nachtregister komen en mogen er geen nieuwe parken bijkomen die arbeidsmigranten huisvesten.

Betere alternatieven
Dit blijkt uit een beleidsvoorstel dat in mei aan de gemeenteraad wordt voorgelegd. Het aantal arbeidsmigranten dat voor langere tijd in Leudal verblijft, blijft toenemen. Door een toekomstig verbod op het verblijf op vakantieparken verwacht het gemeentebestuur dat marktpartijen geprikkeld raken om met kwalitatief betere alternatieven te komen.

Leegstand
Zo wil het college dat het toenemend aantal leegstaande panden in Leudal wordt gebruikt voor de opvang van arbeidsmigranten. Het gaat dan om reguliere woningen, maar ook om bijvoorbeeld kantoorpanden of oude kloosters.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Camping De Heldense Bossen
Camping Landgoed Leudal behoudt rechten
Leudal sluit onveilig woonverblijf arbeidsmigranten
Brunssum ziet opnieuw groot bedrijf vertrekken
Arbeidsmigranten moeten weg van camping in Meijel
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen