Overslaan en naar de inhoud gaan

Leudal onderzoekt gevolgen stikstof-uitspraak

Geplaatst opwoensdag 11 september 2019 - 12:06

De gemeente Leudal brengt in kaart hoe het om moet gaan met de stikstof-uitspraak van de Raad van State

Dat heeft wethouder Arno Walraven (Bouwen) gezegd.

De bestuurder laat het onderzoek uitvoeren, nadat is gebleken dat Leudal nagenoeg lam ligt door het vonnis van het hoogste bestuursorgaan van Nederland. Die uitspraak zet namelijk een streep door plannen, zoals bouwprojecten en uitbreidingsplannen, die stikstof uitstoten in kwetsbare natuurgebieden.

Lees ook: Leudal ligt lam door stikstof-uitspraak

133 projecten
In de Midden-Limburgse gemeente zou het volgens een enquête van Nieuwsuur en LocalFocus gaan om 133 projecten. Met dat aantal voert Leudal de lijst aan van gemeenten die hun plannen in het gedrang zien komen door de uitspraak van de Raad van State.

Wethouder Walraven verwacht eind september inzichtelijk te hebben hoe Leudal ervoor staat.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen