Overslaan en naar de inhoud gaan

Leudal ligt lam door stikstof-uitspraak

Geplaatst opdinsdag 10 september 2019 - 9:26

Leudal voert de lijst aan van gemeentes die geraakt worden door de stikstof-uitspraak van de Raad van State.

Dat blijkt uit een enquête van LocalFocus in samenwerking met Nieuwsuur.

133 projecten
In de Midden-Limburgse gemeente worden maar liefst 133 projecten geraakt door het bestuursrechtelijke vonnis dat een streep zet door onder andere uitbreiding van bedrijven die stikstof uitstoten in kwetsbare natuurgebieden.

Maastricht
Uit de peiling blijkt verder dat in Maastricht 88 projecten gevaar lopen door de uitspraak van de Raad van State. De enquête is naar alle 355 gemeenten van Nederland verstuurd. Er hebben 165 gemeenten op gereageerd. In 112 gemeenten komen projecten in de knel, zo blijkt uit het onderzoek.

Woningbouw
In de meeste gevallen gaat het om woningbouwprojecten waar een streep door is gezet, gevolgd door opdrachten in de landbouw en industrie.

In juni werd al duidelijk dat tientallen Limburgse bouwplannen en boerenbedrijven gevolgen ondervinden van de uitspraak van de Raad van State.

Lees ook: Bouwplannen in gevaar door stikstof-uitspraak

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen