Overslaan en naar de inhoud gaan

Leudal ligt lam door stikstof-uitspraak

Geplaatst opdinsdag 10 september 2019 - 9:26

Leudal voert de lijst aan van gemeentes die geraakt worden door de stikstof-uitspraak van de Raad van State.

Dat blijkt uit een enquête van LocalFocus in samenwerking met Nieuwsuur.

133 projecten
In de Midden-Limburgse gemeente worden maar liefst 133 projecten geraakt door het bestuursrechtelijke vonnis dat een streep zet door onder andere uitbreiding van bedrijven die stikstof uitstoten in kwetsbare natuurgebieden.

Maastricht
Uit de peiling blijkt verder dat in Maastricht 88 projecten gevaar lopen door de uitspraak van de Raad van State. De enquête is naar alle 355 gemeenten van Nederland verstuurd. Er hebben 165 gemeenten op gereageerd. In 112 gemeenten komen projecten in de knel, zo blijkt uit het onderzoek.

Woningbouw
In de meeste gevallen gaat het om woningbouwprojecten waar een streep door is gezet, gevolgd door opdrachten in de landbouw en industrie.

In juni werd al duidelijk dat tientallen Limburgse bouwplannen en boerenbedrijven gevolgen ondervinden van de uitspraak van de Raad van State.

Lees ook: Bouwplannen in gevaar door stikstof-uitspraak

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen