Overslaan en naar de inhoud gaan

Leudal ligt lam door stikstof-uitspraak

Geplaatst opdinsdag 10 september 2019 - 9:26

Leudal voert de lijst aan van gemeentes die geraakt worden door de stikstof-uitspraak van de Raad van State.

Dat blijkt uit een enquête van LocalFocus in samenwerking met Nieuwsuur.

133 projecten
In de Midden-Limburgse gemeente worden maar liefst 133 projecten geraakt door het bestuursrechtelijke vonnis dat een streep zet door onder andere uitbreiding van bedrijven die stikstof uitstoten in kwetsbare natuurgebieden.

Maastricht
Uit de peiling blijkt verder dat in Maastricht 88 projecten gevaar lopen door de uitspraak van de Raad van State. De enquête is naar alle 355 gemeenten van Nederland verstuurd. Er hebben 165 gemeenten op gereageerd. In 112 gemeenten komen projecten in de knel, zo blijkt uit het onderzoek.

Woningbouw
In de meeste gevallen gaat het om woningbouwprojecten waar een streep door is gezet, gevolgd door opdrachten in de landbouw en industrie.

In juni werd al duidelijk dat tientallen Limburgse bouwplannen en boerenbedrijven gevolgen ondervinden van de uitspraak van de Raad van State.

Lees ook: Bouwplannen in gevaar door stikstof-uitspraak

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen