Overslaan en naar de inhoud gaan

Leudal gaat door met plan wielerbaan

Geplaatst opvrijdag 8 juli 2016 - 6:36

De gemeente Leudal is akkoord met een vervolgonderzoek naar de komst van een wielerbaan in Haelen en trekt hier ruim 30.000 euro voor uit.

Uit het onderzoek moet blijken of het plan uitvoerbaar is aan de beoogde locatie aan de Houtrustlaan.

Plan
In het plan staat de aanleg van een wielerbaan van achthonderd meter centraal, maar daarnaast voorziet het ook in een complete herinrichting van het sportpark in Haelen. Het project zou in totaal zo’n 1,7 miljoen euro gaan kosten. De provincie heeft inmiddels aangegeven ruim zeven ton te willen meebetalen.

Lange termijn
Voormalig profwielrenner Frans Maassen uit Haelen en de Stichting Wielerevenementen Leudal zetten zich al sinds 2013 in voor de komst van de wielerbaan, die zou moeten gaan fungeren als trainingslocatie voor renners uit heel Midden-Limburg.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Frans Maassen gelooft in Tourstunt van Roglic
Tom Dumoulin Tour de Dumoulin stock (6 okt 2019)
Frans Maassen ziet kansen voor Tom Dumoulin in Tour 2020
Wielerbaan in Haelen kost 1,7 miljoen
stock geld 500 euro bankbiljetten
Provinciale subsidie voor verlichte wielerbaan in Neer
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen