Overslaan en naar de inhoud gaan

Leudal en Brunssum doen lachgas in de ban

Geplaatst opwoensdag 26 juni 2019 - 10:47

Als eerste gemeenten in Limburg gaan Brunssum en Leudal lachgas verbieden.

In Leudal is dinsdagavond de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening vastgesteld, waarmee de partydrug in de gemeente in de ban is gedaan. En in Brunssum is bij de raadsvergadering dinsdagavond een voorstel van de VVD aangenomen met hetzelfde doel.

Overlast
Zowel in Leudal als in Brunssum is overlast door lachgasgebruikers de belangrijkste reden voor het verbod. Ook zijn er zorgen over de gezondheid van mensen die lachgas gebruiken, en zorgen de achtergelaten capsules voor ergernis in de twee gemeenten.

Slagroom
Lachgas is nog niet verboden. De drug, die een korte roes veroorzaakt, is gewoon in de winkel te krijgen als drijfgaspatroon voor bijvoorbeeld slagroomspuiten. De afgelopen jaren wordt lachgas als drug steeds populairder.

Proefballon
In verschillende gemeenten in Nederland is er al een verbod op het gebruik van lachgas in de openbare ruimte, en ook andere Limburgse gemeenten kijken naar een mogelijk verbod. Zo is er in de gemeenteraad Peel en Maas ook al een proefballon opgelaten over dit onderwerp.

In een APV stelt de gemeente zelf regels op voor wat betreft openbare orde en veiligheid.

Video: L1

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen