Overslaan en naar de inhoud gaan

Leudal draagt Schmalschläger voor als nieuwe burgemeester

Geplaatst opdinsdag 18 juni 2019 - 21:09

De gemeenteraad van Leudal heeft dinsdagavond Désirée Schmalschläger uit Schimmert voorgedragen als nieuwe burgemeester.

De gemeenteraad hoopt dat de Kroon (de Koning en de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) die benoeming kan laten ingaan per 1 september 2019.

Pensioen
Op 31 augustus verloopt de tweede ambtstermijn van de huidige burgemeester van de gemeente, Arno Verhoeven. Omdat Verhoeven met pensioen gaat, heeft hij te kennen geven geen derde ambtstermijn te willen.

Nuth
Schmalschläger is 54 jaar en is sinds 8 april waarnemend burgemeester van de gemeente Geldrop-Mierlo in Noord-Brabant. Vanaf juni 2013 was ze burgemeester van de gemeente Nuth totdat die gemeente per 1 januari 2019 werd opgeheven vanwege een gemeentelijke herindeling. Hierbij ontstond de gemeente Beekdaelen.

Als alles goed gaat wordt Schmalschläger in een extra raadsvergadering op dinsdag 3 september door gouverneur Theo Bovens beëdigd.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen