Overslaan en naar de inhoud gaan

Leudal draagt Schmalschläger voor als nieuwe burgemeester

Geplaatst opdinsdag 18 juni 2019 - 21:09

De gemeenteraad van Leudal heeft dinsdagavond Désirée Schmalschläger uit Schimmert voorgedragen als nieuwe burgemeester.

De gemeenteraad hoopt dat de Kroon (de Koning en de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) die benoeming kan laten ingaan per 1 september 2019.

Pensioen
Op 31 augustus verloopt de tweede ambtstermijn van de huidige burgemeester van de gemeente, Arno Verhoeven. Omdat Verhoeven met pensioen gaat, heeft hij te kennen geven geen derde ambtstermijn te willen.

Nuth
Schmalschläger is 54 jaar en is sinds 8 april waarnemend burgemeester van de gemeente Geldrop-Mierlo in Noord-Brabant. Vanaf juni 2013 was ze burgemeester van de gemeente Nuth totdat die gemeente per 1 januari 2019 werd opgeheven vanwege een gemeentelijke herindeling. Hierbij ontstond de gemeente Beekdaelen.

Als alles goed gaat wordt Schmalschläger in een extra raadsvergadering op dinsdag 3 september door gouverneur Theo Bovens beëdigd.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen