Overslaan en naar de inhoud gaan

Leudal brengt wensen woonwagenbewoners in kaart

Geplaatst opmaandag 15 oktober 2018 - 12:55

De gemeente Leudal gaat de wensen van de boze woonwagenbewoners uit Heythuysen in kaart brengen om zo tot een nieuw woonwagenbeleid te komen.

Dat heeft de gemeente de bewoners toegezegd in een gesprek.

Actie
Vorige week bezetten zo'n dertig woonwagenbewoners een stuk grond in Heythuysen dat door de gemeente te koop was gezet. Hiermee wilden ze aandacht vragen voor het tekort aan standplaatsen voor hun gemeenschap. De bewoners liggen al jaren in de clinch met de gemeente.

Lees ook: Weer actie: kampbewoners Leudal willen meer standplaatsen

Woonwagenbeleid
De gemeente gaat het woonwagenbeleid opnieuw bekijken. "De komende maanden gaan we daarom graag met de woonwagengemeenschap in gesprek om de behoefte aan standplaatsen in kaart te brengen, de lokale woonwensen te bespreken en ook de verdere situatie van de woonwagengemeenschap in beeld te brengen", zegt wethouder Arno Walraven in een persbericht. Op basis hiervan moet een nieuw woonwagenbeleid komen.

Woede
Op meerdere plekken in Limburg zijn woonwagenbewoners boos. Jarenlang probeerden gemeenten via een sterfhuisconstructie om van de kampjes af te komen door geen nieuwe standplaatsen vrij te geven. Dit tot grote woede van woonwagenbewoners. Vorige week werd er niet alleen in Heythuysen actie gevoerd. Ook in Beek en Heerlen werd een terrein bezet.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen