Overslaan en naar de inhoud gaan

Leudal blundert met regels op landgoed Haelen

Geplaatst opdonderdag 6 augustus 2015 - 19:55

De brandveiligheid van de chalets op Landgoed Leudal in Haelen is onvoldoende. Dat blijkt uit een rapport van een extern bureau.

De gemeente Leudal heeft steeds gezegd dat het recreatiepark wel aan alle eisen voldeed. De crux zit ‘m in het daadwerkelijke gebruik van het park.

Arbeidsmigranten
Eigenaar Wilbert Hikspoors heeft een vergunning aangevraagd voor een recreatiepark en congrescentrum. In de praktijk worden de chalets met toestemming van de gemeente deels gebruikt voor huisvesting van arbeidsmigranten. In dat laatste geval gelden strengere regels dan wanneer er vakantiegangers in de chalets verblijven.

Actiegroep
Daar voldoet het recreatiepark niet aan, zo blijkt uit het rapport van het bureau. Dat heeft de gemeente uiteindelijk ingeschakeld na verzoeken om handhaving van de ‘Actiegroep Houdt Haelen Leefbaar’. Eigenaar Hikspoors moet nu een dwangsom van 25.000 euro betalen als hij de boel niet voor 2 november op orde heeft.

Brandweer
Saillant detail is dat de gemeente nu pas tot actie over gaat, terwijl een eerder rapport van de brandweer al aangeeft dat de brandveiligheid niet voldoet, uitgaande van huisvesting voor arbeidsmigranten. Hikspoors is verrast door de dwangsom. Hij zegt de gemeente vorig jaar al te hebben gevraagd onder welk toetsingskader hij valt, maar daar nooit een antwoord op te hebben gekregen.

Meer over het recreatiepark waar de buurt al langer tegen te hoop loopt in Dagblad De Limburger van vrijdag.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Camping De Heldense Bossen
Camping Landgoed Leudal behoudt rechten
Landgoed Leudal wil vluchtelingen opvangen
Bibliotheek boeken
Bibliotheek Haelen verhuist naar school
Gijsbert Ruiter molotovcocktail Haelen
Zaak Gijsbert Ruiter voor Hof Den Bosch
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen