Overslaan en naar de inhoud gaan

Leudal blundert met regels op landgoed Haelen

Geplaatst opdonderdag 6 augustus 2015 - 19:55

De brandveiligheid van de chalets op Landgoed Leudal in Haelen is onvoldoende. Dat blijkt uit een rapport van een extern bureau.

De gemeente Leudal heeft steeds gezegd dat het recreatiepark wel aan alle eisen voldeed. De crux zit ‘m in het daadwerkelijke gebruik van het park.

Arbeidsmigranten
Eigenaar Wilbert Hikspoors heeft een vergunning aangevraagd voor een recreatiepark en congrescentrum. In de praktijk worden de chalets met toestemming van de gemeente deels gebruikt voor huisvesting van arbeidsmigranten. In dat laatste geval gelden strengere regels dan wanneer er vakantiegangers in de chalets verblijven.

Actiegroep
Daar voldoet het recreatiepark niet aan, zo blijkt uit het rapport van het bureau. Dat heeft de gemeente uiteindelijk ingeschakeld na verzoeken om handhaving van de ‘Actiegroep Houdt Haelen Leefbaar’. Eigenaar Hikspoors moet nu een dwangsom van 25.000 euro betalen als hij de boel niet voor 2 november op orde heeft.

Brandweer
Saillant detail is dat de gemeente nu pas tot actie over gaat, terwijl een eerder rapport van de brandweer al aangeeft dat de brandveiligheid niet voldoet, uitgaande van huisvesting voor arbeidsmigranten. Hikspoors is verrast door de dwangsom. Hij zegt de gemeente vorig jaar al te hebben gevraagd onder welk toetsingskader hij valt, maar daar nooit een antwoord op te hebben gekregen.

Meer over het recreatiepark waar de buurt al langer tegen te hoop loopt in Dagblad De Limburger van vrijdag.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Camping De Heldense Bossen
Camping Landgoed Leudal behoudt rechten
Landgoed Leudal wil vluchtelingen opvangen
Bibliotheek boeken
Bibliotheek Haelen verhuist naar school
Gijsbert Ruiter molotovcocktail Haelen
Zaak Gijsbert Ruiter voor Hof Den Bosch
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen