Overslaan en naar de inhoud gaan

Leudal betaalde buurt kippenfarm Heythuysen voldoende

Geplaatst opvrijdag 10 juli 2015 - 6:36

De gemeente Leudal hoeft omwonenden van pluimveebedrijf Jori in Heythuysen niet extra te betalen.

De Raad van State oordeelt aan de hand van een nieuwe taxatie dat de planschadevergoeding van in totaal 53.000 euro die Leudal in 2012 heeft uitgekeerd, genoeg is.

Veel te laag
De megastal van de pluimveehouder, die onlangs in opspraak raakte toen bij een controle veel te veel kippen werden aangetroffen, ligt in het buitengebied van Heythuysen. De omwonenden vinden de schadevergoeding die ze destijds hebben gekregen veel te laag. Een taxateur die ze zelf in het verleden inschakelden, schatte de waardevermindering van de tien woningen samen op 800.000 euro. De buurtbewoners maakten bezwaar. Maar de onafhankelijke Stichting Advisering Bestuursrechtspraak is nu ongeveer op hetzelfde bedrag als de gemeente uitgekomen.

Uitbreiding
Naast de waardevermindering zegt de buurt sinds de komst van de kippenfarm last te hebben van stank, vliegen en verkeersdrukte. Jori heeft inmiddels een nieuwe aanvraag ingediend bij de gemeente voor een verdere uitbreiding van 340.000 naar 470.000 kippen. Ook wil de eigenaar een mestloods bijbouwen. Op dit moment loopt de procedure hiervoor. Na de zomer volgt er een besluit over de vergunningaanvraag.

Lees ook: Omstreden kippenbedrijf Heythuysen wil weer uitbreiden

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Omstreden kippenbedrijf Heythuysen wil weer uitbreiden
Acute snot voor kippen op bedrijf Stramproy
Behoud de Parel demonstreert in Den Haag tegen megastal
Voorzitter pluimveehouders wil noodfonds voor eiersector
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen