Overslaan en naar de inhoud gaan

Leudal besluit: vier extra woonwagens toegestaan

Geplaatst opdinsdag 19 november 2019 - 18:04

De gemeente Leudal heeft besloten dat vier woonwagenbewoners zelf een caravan op hun standplaats in Heythuysen mogen zetten.

Dat mogen ze doen totdat de locatie is gewijzigd naar bouwbestemming en daarbij de nieuwe woonwagens zijn gebouwd.

Uitsterfbeleid
Met verschillende caravans ging een groep van ongeveer 20 demonstranten bijna twee weken geleden bij het gemeentehuis van Leudal staan. De woonwagenbewoners eisten toen meer standplaatsen. Het College voor de Rechten van de Mens oordeelde een jaar geleden dat het zogeheten uitsterfbeleid, waarbij gemeenten geen nieuwe standplaatsen beschikbaar stelden, discriminerend is.

Chantage
Burgemeester Désirée Schmalschläger van Leudal kwam tijdens die demonstratie al een praatje maken en maakte een afspraak met de actievoerders. Toch verzamelden ze zich een dag na het gesprek weer voor het gemeentehuis, omdat ze vinden dat ze gechanteerd werden met de overweging om versneld meer standplaatsen toe te staan. "Daarmee probeert de gemeente ons iets te verkopen wat al verkocht is", legde Jan van Susteren destijds uit. "Die snelle aanvraag had er al in 2019 moeten liggen."

Lees ook: Woonwagenbewoners in protest tegen 'chantage' gemeente

Illegaal plaatsen
Burgemeester Schmalschläger: "We gaan versneld uitvoering geven aan de procedure van de vier standplaatsen. Daarnaast zien we erop toe dat het illegaal plaatsen van caravans op andere plekken niet geaccepteerd wordt." Ze geeft aan dat de gemeente hiertegen handhavend gaat optreden. "Over het plaatsen van de caravans op de vier plaatsen ontvangen de woonwagenbewoners nog een brief met uitleg over de verdere procedure."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen