Overslaan en naar de inhoud gaan

Leudal bekijkt fusie scholen

Geplaatst opwoensdag 7 oktober 2015 - 8:05

De gemeente Leudal gaat een mogelijke fusie van de basisscholen in Hunsel, Ittervoort en Neeritter onderzoeken. De leerlingenaantallen dalen hier sterker dan verwacht.

Hierdoor bestaat het risico dat de kwaliteit van het onderwijs in gevaar komt, zegt wethouder Paul Vogels (CDA). Hij gaat in gesprek met de schoolbesturen en dorpsraden over het voortbestaan van de basisscholen.

Zeventig leerlingen
Op de scholen in Hunsel en Neeritter zitten op dit moment ongeveer zeventig leerlingen. Op De Schakel in Ittervoort zitten er 110. "De aantallen liggen ruim boven de opheffingsnorm (50 in Leudal, red.) op dit moment", zegt Vogels. "Maar als ik hoor dat er in bepaalde klassen nog maar een enkele leerling zit, krijg ik toch de indruk dat er iets moet gebeuren. Natuurlijk is de aanwezigheid van een school belangrijk voor een dorp, maar voorop staat dat de kwaliteit van het onderwijs gewaarborgd moet zijn."

De wethouder benadrukt dat de gesprekken oriënterend van aard zullen zijn en dat sluiting nu nog niet aan de orde is.

'Krachtigere school'
Directeur Arno Gubbels van scholenkoepel SPOLT vindt het goed dat de gemeente dit oppakt. "Ik heb al eerder aangegeven dat het een krachtigere school zou worden als deze drie, die niet ver uit elkaar liggen, samengaan."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Curator failliete ontwikkelaar wil geld zien van Leudal
Brandweer Ittervoort
Nieuwe brandweerkazerne Ittervoort in gebruik genomen
Daar is ze dan: Koningin Máxima bezoekt Ittervoort
Veilig fietspad tussen Castenray en Oirlo na scholenfusie
Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen