Overslaan en naar de inhoud gaan

Leudal bekijkt fusie scholen

Geplaatst opwoensdag 7 oktober 2015 - 8:05

De gemeente Leudal gaat een mogelijke fusie van de basisscholen in Hunsel, Ittervoort en Neeritter onderzoeken. De leerlingenaantallen dalen hier sterker dan verwacht.

Hierdoor bestaat het risico dat de kwaliteit van het onderwijs in gevaar komt, zegt wethouder Paul Vogels (CDA). Hij gaat in gesprek met de schoolbesturen en dorpsraden over het voortbestaan van de basisscholen.

Zeventig leerlingen
Op de scholen in Hunsel en Neeritter zitten op dit moment ongeveer zeventig leerlingen. Op De Schakel in Ittervoort zitten er 110. "De aantallen liggen ruim boven de opheffingsnorm (50 in Leudal, red.) op dit moment", zegt Vogels. "Maar als ik hoor dat er in bepaalde klassen nog maar een enkele leerling zit, krijg ik toch de indruk dat er iets moet gebeuren. Natuurlijk is de aanwezigheid van een school belangrijk voor een dorp, maar voorop staat dat de kwaliteit van het onderwijs gewaarborgd moet zijn."

De wethouder benadrukt dat de gesprekken oriënterend van aard zullen zijn en dat sluiting nu nog niet aan de orde is.

'Krachtigere school'
Directeur Arno Gubbels van scholenkoepel SPOLT vindt het goed dat de gemeente dit oppakt. "Ik heb al eerder aangegeven dat het een krachtigere school zou worden als deze drie, die niet ver uit elkaar liggen, samengaan."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Curator failliete ontwikkelaar wil geld zien van Leudal
Daar is ze dan: Koningin Máxima bezoekt Ittervoort
Veilig fietspad tussen Castenray en Oirlo na scholenfusie
Bibliotheek boeken
Biebs Leudal gaan op de schop
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen