Overslaan en naar de inhoud gaan

Leuchter voor het eerst opgeroepen voor Oranje Leeuwinnen

Geplaatst opzondag 28 november 2021 - 12:15

Romée Leuchter is door bondscoach Mark Parsons voor het eerst opgeroepen voor de Oranje Leeuwinnen. De Oranjevrouwen spelen maandagavond een oefenwedstrijd tegen Japan.

Dominique Janssen is er maandag in Den Haag niet bij, zij krijgt rust.

Zes vervangsters
Parsons besloot zes extra speelsters op te roepen voor de oefenwedstrijd. Daarbij zit ook Romée Leuchter. De Schinveldse was afgelopen donderdag nog actief met de Jong Oranje Leeuwinnen (speelsters onder 23 jaar) in en tegen Portugal (0-4 winst). Het is voor het eerst dat Leuchter, die afgelopen zomer de overstap maakte naar Ajax, wordt opgeroepen voor de Oranje Leeuwinnen.

Naast Leuchter maken ook Eva van Deursen, Samantha van Diemen, Lisa Doorn en Fenna Kalma de overstap van de Jong Oranje Leeuwinnen naar het A-elftal. Ook Nadine Noordam zich ook bij de selectie gevoegd, zij stond al stand-by.

Tsjechië
Dominique Janssen, afkomstig uit Horst, wordt door de bondscoach ontzien van een tweede duel in korte tijd. De Oranje Leeuwinnen zouden vrijdagavond een WK-kwalificatiewedstrijd spelen in en tegen Tsjechië, maar vanwege sneeuwval werd het duel, dat eindigde in 2-2, pas zaterdagmiddag afgewerkt. Daardoor is de rusttijd richting de oefeninterland tegen Japan in Den Haag te kort. Dat duel staat maandagavond om 19:40 uur op de rol. Normaal zitten er minimaal drie dagen tussen twee wedstrijden.

Bondscoach Parsons gunt daarom Janssen, Vivianne Miedema en Jill Roord rust. Om toch een ruime selectie tot zijn beschikking te hebben, riep Parsons de zes vervangsters op.

Laatste interland
De oefeninterland tegen Japan is de laatste wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen in 2021. Naast Janssen zal ook Lieke Martens daar niet aanwezig bij zijn. Zij ontbrak ook al tegen Tsjechië vanwege een blessure.

Lees ook: Lieke Martens ontbreekt bij Oranje wegens blessure

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen