Overslaan en naar de inhoud gaan

Let op: Maximumsnelheid op A79 nog maar 100 km/u

Geplaatst opdinsdag 1 augustus 2017 - 9:02

De maximumsnelheid op de A79 is vanaf dinsdag verlaagd van 120 naar 100 kilometer per uur.

De maatregel geldt totdat de autoweg tussen Heerlen en Maastricht een grote onderhoudsbeurt heeft gehad.

Maximumsnelheid
Rijkswaterstaat heeft die gepland in 2020 of 2021. Tot dan geldt de lagere maximumsnelheid.

Asfalt
Door de onderhoudsbeurt moet het geluidsniveau van banden op het asfalt afnemen en de leefbaarheid voor de omgeving verbeteren, zegt Rijkswaterstaat.

Bezwaar
De provincie Limburg gaat bezwaar maken tegen het verlagen van de maximumsnelheid op de A79. Zo wil gedeputeerde Hubert Mackus bij Rijkswaterstaat pleiten voor een snellere aanpak van de weg. Dit in het belang van de A79 in het regionale en nationale wegennet en voor de bereikbaarheid van Zuid-Limburg.

Lees ook: Provincie maakt bezwaar tegen lagere snelheid op A79

Mackus heeft dinsdagmiddag een gesprek met Rijkswaterstaat.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Provincie maakt bezwaar tegen lagere snelheid op A79
Provincie wil snellere start van werkzaamheden A79
Wegwerkzaamheden 's nachts
Groot onderhoud: deel A79 vier weken dicht
stockfoto asfalt snelweg
Onderhoud A79: 'Meer dan alleen asfalteren'
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen