Overslaan en naar de inhoud gaan

Les over Zuid-Korea op scholen Horst aan de Maas

Geplaatst opdinsdag 21 oktober 2014 - 14:29

Op zeven basisscholen van Dynamiek in de gemeente Horst aan de Maas start dit schooljaar een lesproject over de relatie tussen Nederland en Zuid-Korea.

De lessen zijn een gevolg van de zusterschapsovereenkomst tussen Horst aan de Maas en Buyeo County die sinds 2012 bestaat.

Lesboek
Volgens directeur Jan Jenneskens van scholengroep Dynamiek heeft educatieve uitgeverij ThiemeMeulenhoff in samenwerking met de Zuid-Koreaanse ambassade een lesboek ontwikkeld. Dat wordt behandeld in de groepen zeven en acht van de scholen De Driehoek, De Wouter, Onder de Linde, Onder de Wieken, Sint-Anna, De Klimboom en de Mariaschool.

Start
Jenneskens zoekt nog naar een manier om de band tussen Horst aan de Maas en Buyeo County in de lessen te verwerken. Hij probeert ook contact met Zuid-Koreaanse basisschoolleerlingen te leggen. Start van het project is uiterlijk komend voorjaar.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Basisscholen Swolgen en Tienray willen nieuw gebouw
Guus Hiddink geeft presentatie voor leerlingen in Meterik
Muzieklerares ontving vijf jaar salaris zonder te werken
Pesten Kind Eenzaam Verdrietig Bang Mishandeling
'Pesten is een groot probleem in Horst aan de Maas'
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen