leraar stockfoto (22 sep 2020)

Flexopleiding Pabo moet oplossing bieden lerarentekort

De Nieuwste Pabo in Sittard wil een oplossing bieden aan het lerarentekort in het basisonderwijs door middel van een nieuwe flexopleiding.

Klaslokaal klas staking ziekte lerarentekort school basisschool
Basisscholen vrezen voor griepgolf

Basisscholen houden hun hart vast als in Limburg de griepgolf uitbreekt. Er zijn namelijk geen vervangende leraren meer beschikbaar.

Lerarentekort: ‘Zij-instromers zijn druppels op gloeiende plaat’

Het basisonderwijs probeert er alles aan te doen om het lerarentekort aan te pakken. Maar het tekort in Limburg zal naar verwachting toenemen tot 251 fte in 2024.

Lerarentekort: basisschool Geleen voert vierdaagse lesweek in

De school voor speciaal basisonderwijs De Blinker in Geleen voert per direct een vierdaagse lesweek in voor leerlingen van groep zeven en acht.

Scholen klagen: wel geld maar geen leerkrachten

Limburgse basisscholen worstelen met de besteding van de extra budgetten die ze van het Rijk hebben gekregen om de hoge werkdruk aan te pakken.

Limburgse basisscholen kampen met lerarentekort

Limburgse onderwijsbestuurders beginnen het nieuwe schooljaar met grote zorgen over het lerarentekort, zo blijkt uit een rondgang van L1 langs diverse scholenkoepels.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten