Overslaan en naar de inhoud gaan

Leraren gaan toch staken, voorzitter AOb stapt op

Geplaatst opzondag 3 november 2019 - 13:21

Leraren gaan woensdag toch staken. De grootste vakbond van onderwijspersoneel AOb roept de leden nu toch weer wel op om te gaan staken.

Dit heeft de bond zondag bekendgemaakt na een ingelast crisisberaad in Utrecht.

Functie neer te leggen
Voorzitter Liesbeth Verheggen van het dagelijks bestuur heeft daarop besloten haar functie neer te leggen.

Eenmalig 460 miljoen
Vrijdagavond trok de bond de geplande staking weer in, nadat het kabinet eenmalig 460 miljoen extra had toegezegd. Het geld zou gebruikt moeten worden om het lerarentekort in het basis- en voortgezet onderwijs te bestrijden.

Social media
Op social media leidde dit echter tot vele boze reacties van leerkrachten. Ze willen toch actie gaan voeren omdat ze het toegezegde geld niet voldoende vinden.

De kleinere onderwijsorganisatie Leraren in Actie was ondanks dat de staking van de tafel was, van plan om te gaan staken. Individuele scholen konden besluiten om woensdag alsnog actie te voeren.

Lees ook: Onderwijsbond AOb: staking definitief van de baan

Afspraken
Dat het onderwijs toch gaat staken, betekent niet dat de afspraken over extra geld niet doorgaan. Minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) "blijft staan voor onze afspraken" en zal die gewoon uitvoeren, zegt hij.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen