Overslaan en naar de inhoud gaan

Leraren gaan toch staken, voorzitter AOb stapt op

Geplaatst opzondag 3 november 2019 - 13:21

Leraren gaan woensdag toch staken. De grootste vakbond van onderwijspersoneel AOb roept de leden nu toch weer wel op om te gaan staken.

Dit heeft de bond zondag bekendgemaakt na een ingelast crisisberaad in Utrecht.

Functie neer te leggen
Voorzitter Liesbeth Verheggen van het dagelijks bestuur heeft daarop besloten haar functie neer te leggen.

Eenmalig 460 miljoen
Vrijdagavond trok de bond de geplande staking weer in, nadat het kabinet eenmalig 460 miljoen extra had toegezegd. Het geld zou gebruikt moeten worden om het lerarentekort in het basis- en voortgezet onderwijs te bestrijden.

Social media
Op social media leidde dit echter tot vele boze reacties van leerkrachten. Ze willen toch actie gaan voeren omdat ze het toegezegde geld niet voldoende vinden.

De kleinere onderwijsorganisatie Leraren in Actie was ondanks dat de staking van de tafel was, van plan om te gaan staken. Individuele scholen konden besluiten om woensdag alsnog actie te voeren.

Lees ook: Onderwijsbond AOb: staking definitief van de baan

Afspraken
Dat het onderwijs toch gaat staken, betekent niet dat de afspraken over extra geld niet doorgaan. Minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) "blijft staan voor onze afspraken" en zal die gewoon uitvoeren, zegt hij.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen