Overslaan en naar de inhoud gaan

Leraar wordt pastoor: 'Geen enkele minuut spijt gehad'

Geplaatst opvrijdag 29 november 2019 - 17:44

George Dölle, de nieuwe pastoor van Hulsberg, maakte in 2012 de overstap van het onderwijs naar het altaar.

In dat jaar werd hij na een studie van 6 jaar gewijd tot priester. Voor die tijd was hij leraar klassieke talen op een middelbare school in Weert. Het bisdom heeft hem onlangs benoemd tot pastoor van Hulsberg.

Video: L1

Roeping
Toch is er geen sprake van een late roeping. Die had hij eigenlijk al als kind. "Ik wilde priester worden, maar toen ik van de middelbare school af kwam, waren de seminaries gesloten in het bisdom Den Bosch waar ik woonde. Ik wilde theologie gaan studeren aan de universiteit, maar dat viel tegen. Dus ben ik Latijn en Grieks gaan studeren."

Actief
"Naast mijn werk als leraar ben ik altijd actief gebleven in de kerk. Lange tijd heb ik gekeken of ik wilde toetreden tot een kloosterorde. Maar uiteindelijk ben ik toch nog theologie gaan studeren. Ik was toen al in de veertig."

Priester
In 2012, Dölle is dan 52, wordt hij tot priester gewijd. Hij krijgt een aanstelling als kapelaan in Roermond en Herten. Nu hij tot pastoor van de parochie H. Clemens in Hulsberg is benoemd, wordt Dölle ook kapelaan in Nuth, Wijnandsrade en Vaesrade.

Lees ook: Hulsberg heeft een nieuwe pastoor

Raakvlakken
Het werk als priester in een parochie heeft veel raakvlakken met het beroep van leraar, vindt Dölle. "Als leraar ben je naast het lesgeven ook bezig met het begeleiden van mensen met allerlei problemen, leerlingen en ouders. Dat vond ik de mooiste kant van het werk." En omdat hij altijd al priester wilde worden en in de kerk al actief bezig was, nam Dölle uiteindelijk de stap naar het priesterschap.

Jongeren
De nieuwe pastoor van Hulsberg heeft wel altijd contact gehouden met jongeren nadat hij afscheid nam als leraar. "Ik heb de afgelopen tijd al drie keer de reis naar de Wereld Jongerendagen georganiseerd. Net zoals ik op school in Weert leerlingenreizen organiseerde naar Rome en Athene."

Dölle hoopt in Hulsberg goede contacten te kunnen leggen met jongeren en ze te betrekken bij zijn parochie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen