Overslaan en naar de inhoud gaan

Leraar wordt pastoor: 'Geen enkele minuut spijt gehad'

Geplaatst opvrijdag 29 november 2019 - 17:44

George Dölle, de nieuwe pastoor van Hulsberg, maakte in 2012 de overstap van het onderwijs naar het altaar.

In dat jaar werd hij na een studie van 6 jaar gewijd tot priester. Voor die tijd was hij leraar klassieke talen op een middelbare school in Weert. Het bisdom heeft hem onlangs benoemd tot pastoor van Hulsberg.

Video: L1

Roeping
Toch is er geen sprake van een late roeping. Die had hij eigenlijk al als kind. "Ik wilde priester worden, maar toen ik van de middelbare school af kwam, waren de seminaries gesloten in het bisdom Den Bosch waar ik woonde. Ik wilde theologie gaan studeren aan de universiteit, maar dat viel tegen. Dus ben ik Latijn en Grieks gaan studeren."

Actief
"Naast mijn werk als leraar ben ik altijd actief gebleven in de kerk. Lange tijd heb ik gekeken of ik wilde toetreden tot een kloosterorde. Maar uiteindelijk ben ik toch nog theologie gaan studeren. Ik was toen al in de veertig."

Priester
In 2012, Dölle is dan 52, wordt hij tot priester gewijd. Hij krijgt een aanstelling als kapelaan in Roermond en Herten. Nu hij tot pastoor van de parochie H. Clemens in Hulsberg is benoemd, wordt Dölle ook kapelaan in Nuth, Wijnandsrade en Vaesrade.

Lees ook: Hulsberg heeft een nieuwe pastoor

Raakvlakken
Het werk als priester in een parochie heeft veel raakvlakken met het beroep van leraar, vindt Dölle. "Als leraar ben je naast het lesgeven ook bezig met het begeleiden van mensen met allerlei problemen, leerlingen en ouders. Dat vond ik de mooiste kant van het werk." En omdat hij altijd al priester wilde worden en in de kerk al actief bezig was, nam Dölle uiteindelijk de stap naar het priesterschap.

Jongeren
De nieuwe pastoor van Hulsberg heeft wel altijd contact gehouden met jongeren nadat hij afscheid nam als leraar. "Ik heb de afgelopen tijd al drie keer de reis naar de Wereld Jongerendagen georganiseerd. Net zoals ik op school in Weert leerlingenreizen organiseerde naar Rome en Athene."

Dölle hoopt in Hulsberg goede contacten te kunnen leggen met jongeren en ze te betrekken bij zijn parochie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen