Overslaan en naar de inhoud gaan

Leraar wordt pastoor: 'Geen enkele minuut spijt gehad'

Geplaatst opvrijdag 29 november 2019 - 17:44

George Dölle, de nieuwe pastoor van Hulsberg, maakte in 2012 de overstap van het onderwijs naar het altaar.

In dat jaar werd hij na een studie van 6 jaar gewijd tot priester. Voor die tijd was hij leraar klassieke talen op een middelbare school in Weert. Het bisdom heeft hem onlangs benoemd tot pastoor van Hulsberg.

Video: L1

Roeping
Toch is er geen sprake van een late roeping. Die had hij eigenlijk al als kind. "Ik wilde priester worden, maar toen ik van de middelbare school af kwam, waren de seminaries gesloten in het bisdom Den Bosch waar ik woonde. Ik wilde theologie gaan studeren aan de universiteit, maar dat viel tegen. Dus ben ik Latijn en Grieks gaan studeren."

Actief
"Naast mijn werk als leraar ben ik altijd actief gebleven in de kerk. Lange tijd heb ik gekeken of ik wilde toetreden tot een kloosterorde. Maar uiteindelijk ben ik toch nog theologie gaan studeren. Ik was toen al in de veertig."

Priester
In 2012, Dölle is dan 52, wordt hij tot priester gewijd. Hij krijgt een aanstelling als kapelaan in Roermond en Herten. Nu hij tot pastoor van de parochie H. Clemens in Hulsberg is benoemd, wordt Dölle ook kapelaan in Nuth, Wijnandsrade en Vaesrade.

Lees ook: Hulsberg heeft een nieuwe pastoor

Raakvlakken
Het werk als priester in een parochie heeft veel raakvlakken met het beroep van leraar, vindt Dölle. "Als leraar ben je naast het lesgeven ook bezig met het begeleiden van mensen met allerlei problemen, leerlingen en ouders. Dat vond ik de mooiste kant van het werk." En omdat hij altijd al priester wilde worden en in de kerk al actief bezig was, nam Dölle uiteindelijk de stap naar het priesterschap.

Jongeren
De nieuwe pastoor van Hulsberg heeft wel altijd contact gehouden met jongeren nadat hij afscheid nam als leraar. "Ik heb de afgelopen tijd al drie keer de reis naar de Wereld Jongerendagen georganiseerd. Net zoals ik op school in Weert leerlingenreizen organiseerde naar Rome en Athene."

Dölle hoopt in Hulsberg goede contacten te kunnen leggen met jongeren en ze te betrekken bij zijn parochie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen