Overslaan en naar de inhoud gaan

Leraar van het Jaar spart met koningin over onderwijs

Geplaatst opvrijdag 10 mei 2019 - 9:02

Anouk Huijs uit Reuver werd vanwege haar uitroeping tot Leerkracht van het Jaar, uitgenodigd voor de uitblinkerslunch met koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

De juffrouw van het jaar kreeg hierdoor de mogelijkheid om te sparren met de koningin over het onderwijs. "We hebben het onder meer gehad over hoe we ervoor kunnen zorgen dat het onderwijs een leuke plek blijft om in te werken", zegt Huijs in de Nieuwsshow van L1.

Lees ook: Reuverse Leraar van het Jaar 2019

Ideeën
Naast het advies van de vorstin liet de juffrouw zich ook inspireren door de andere aanwezige gasten. "Bij de lunch waren ook mensen van overheidsinstellingen die
ideeën opperden over hoe we het onderwijs kunnen verbeteren."

Lunch
Nerveus voor de ontmoeting was de lerares
niet. "Ik had er vooral veel zin in. En de lunch was lekker." Huijs sprak haar bewondering uit over de pas 19-jarige Mathijs de Ligt die ondanks de deceptie in de halve finale van de Champions League woensdag vol zelfvertrouwen ook aanschoof bij de lunch.

Om het moment te vereeuwigen werden de genodigden samen met het koninklijke echtpaar op de foto gezet, zoals bij iedere uitblinkerslunch de gewoonte is.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen