Overslaan en naar de inhoud gaan

Leraar van het Jaar spart met koningin over onderwijs

Geplaatst opvrijdag 10 mei 2019 - 9:02

Anouk Huijs uit Reuver werd vanwege haar uitroeping tot Leerkracht van het Jaar, uitgenodigd voor de uitblinkerslunch met koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

De juffrouw van het jaar kreeg hierdoor de mogelijkheid om te sparren met de koningin over het onderwijs. "We hebben het onder meer gehad over hoe we ervoor kunnen zorgen dat het onderwijs een leuke plek blijft om in te werken", zegt Huijs in de Nieuwsshow van L1.

Lees ook: Reuverse Leraar van het Jaar 2019

Ideeën
Naast het advies van de vorstin liet de juffrouw zich ook inspireren door de andere aanwezige gasten. "Bij de lunch waren ook mensen van overheidsinstellingen die
ideeën opperden over hoe we het onderwijs kunnen verbeteren."

Lunch
Nerveus voor de ontmoeting was de lerares
niet. "Ik had er vooral veel zin in. En de lunch was lekker." Huijs sprak haar bewondering uit over de pas 19-jarige Mathijs de Ligt die ondanks de deceptie in de halve finale van de Champions League woensdag vol zelfvertrouwen ook aanschoof bij de lunch.

Om het moment te vereeuwigen werden de genodigden samen met het koninklijke echtpaar op de foto gezet, zoals bij iedere uitblinkerslunch de gewoonte is.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen