Overslaan en naar de inhoud gaan

'Leraar van het jaar' komt uit Neer

Geplaatst opdinsdag 10 oktober 2017 - 7:04

Tjeerd van den Elsen uit Neer is 'Leraar van het Jaar 2017'.

"Een mooie mijlpaal. Ik had twee sterke tegenkandidaten. Mijn pioniersrol heeft volgens mij de doorslag gegeven in het oordeel van de jury", zo laat Van den Elsen weten aan Omroep Brabant.

Tilburg
Hij werkt nu bij een basisschool in Tilburg. Zelf ging hij onder andere naar het Bouwens van der Boijecollege in Panningen en naar de Pabo. Maar na een paar jaar in het onderwijs besloot de leraar van het jaar toch een tijdje iets anders te gaan doen. Uiteindelijk vond hij zijn weg naar het onderwijs terug, met succes.

Efteling
"Ik liep vast en zag nog weinig mogelijkheden om me verder te ontwikkelen. Ik ben toen begonnen met een van mijn hobby's en dat is radio maken. Ik heb mede Efteling Kids Radio opgericht. Na drie jaar heb ik mijn weg naar de klas teruggevonden."

Tjeerd van den Elsen heeft het radiomaken niet helemaal losgelaten. De 'beste leraar van Nederland' probeert met de bouw van een echte radiostudio het taalonderwijs op zijn school nieuw leven in te blazen.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen