Overslaan en naar de inhoud gaan

'Leraar van het jaar' komt uit Neer

Geplaatst opdinsdag 10 oktober 2017 - 7:04

Tjeerd van den Elsen uit Neer is 'Leraar van het Jaar 2017'.

"Een mooie mijlpaal. Ik had twee sterke tegenkandidaten. Mijn pioniersrol heeft volgens mij de doorslag gegeven in het oordeel van de jury", zo laat Van den Elsen weten aan Omroep Brabant.

Tilburg
Hij werkt nu bij een basisschool in Tilburg. Zelf ging hij onder andere naar het Bouwens van der Boijecollege in Panningen en naar de Pabo. Maar na een paar jaar in het onderwijs besloot de leraar van het jaar toch een tijdje iets anders te gaan doen. Uiteindelijk vond hij zijn weg naar het onderwijs terug, met succes.

Efteling
"Ik liep vast en zag nog weinig mogelijkheden om me verder te ontwikkelen. Ik ben toen begonnen met een van mijn hobby's en dat is radio maken. Ik heb mede Efteling Kids Radio opgericht. Na drie jaar heb ik mijn weg naar de klas teruggevonden."

Tjeerd van den Elsen heeft het radiomaken niet helemaal losgelaten. De 'beste leraar van Nederland' probeert met de bouw van een echte radiostudio het taalonderwijs op zijn school nieuw leven in te blazen.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen